superfood smoothies

10 Superfoods om aan je smoothies toe te voegen

Ze zijn super makkelijk te maken en ook nog eens lekker. Smoothies zijn er in veel verschillende soorten te vinden en je kan altijd je eigen smoothierecepten maken. Een ander groot voordeel van een smoothie is de voedingswaarde. Omdat er veel fruit en groente in zitten zijn ze erg gezond. Door het toe voegen van superfoods geef je jouw smoothie nog een extra boost. Wij geven je graag tien voorbeelden van superfoods die perfect in jouw smoothie passen.

Chia zaad

Afkomstig uit Zuid Amerika is het familie van de muntplant. Deze smaak heeft hij echter niet. De smaak van een chia zaad is erg neutraal maar zit boordevol met belangrijke vezels zoals omega drie, ijzer, kalcium en antioxidanten. Hij is klein van vorm wat het perfect maakt om in je smoothie toe te voegen.

Acai bessen

Misschien wel de bekendste superfood zijn deze bessen. Rijk aan vetzuren geven deze bessen een gunstig effect op je hart en vaten. Ook zitten ze vol met vitamines A, D & E – het is als het ware een natuurlijke multivitamine!

avocadoAvocado

Voornamelijk bekend van de guacamole is deze vettige vrucht een gezonde toevoeging. Doordat de vetten van een avocado enkelvoudig onverzadigd zijn, is dit goed voor je cholesterol. Daarnaast zit hij boordevol vitamines. Door zijn zachte vruchtvlees laat hij zich makkelijk vermalen in de blender.

Avocado’s zijn zowat hét voorbeeld geworden van wat mensen superfoods noemen. Iedereen gebruikt avocado in een hele hoop gerechten, en een gezonde hiptser heeft àltijd avocado in huis.

‘t Is echter niet omdat het bekend is dat het niet ook gewoon een topproduct is. Avocado’s zijn gezond en lekker – en als we ze nu ook nog eens op een goede en duurzame manier kunnen kweken en transporteren zijn we binnen tien jaar allemaal compleet verslaafd aan deze prachtige vruchten. Helemaal terecht, overigens!

Amandelen

Uiteraard kunnen noten niet ontbreken tussen deze lijst van superfoods. Van deze noten is de amandel een noot bij uitstek om toe te voegen aan je smoothie. Zowel voor je bloeddruk als je cholestorol is deze noot gezond. Ook bevat een amandel fenylalanine wat een aminozuur is. Deze stof heeft een positief effect op de hersens.

Pecan noten

Een andere gezonde noot is de pecan noot. Deze noot lijkt op de walnoot maar is zelfs nog iets gezonder en door sommige ook gezien als lekkerder. Met meer dan 19 vitamines en mineralen bijna onmisbaar voor een gezonde smoothie.

Cayenne peper

Om een lekkere pittige smaak aan je smoothie te geven kan je cayenne peper toevoegen. Doordat het de bloedcirculatie verbetert, zorgt het ervoor dat de kans op hart en vaatziektes verminderd.

Vanille

Vaak terug te vinden in ijs door zijn sterke smaak is vanille een lekkere toevoeging voor je smoothie. Naast zijn smaak ook nog erg gezond. Een belangrijke functie is zijn ontstekingsremmende werking.

Gedroogde lavendel

lavendel

Heerlijk van geur, dus goed om extra geur te geven aan je smoothie, is hij ook nog eens erg gezond. Lichamelijk heeft het misschien wat minder voordelen, maar voor de geest is het een goede toevoeging. Lavendel zorgt voor een kalmerende en rustgevende tint in jouw smoothie.

Cacao

Chocolade is niet per se bekend omdat het gezond is, dus je zou denken wat doet cacao in deze lijst? Cacao is op zichzelf geen slecht ingrediënt. De toevoegingen die er aan chocolade worden gegeven maakt chocolade ongezond. Cacao zit vol met mineralen, magnesium en antioxidanten. Gelukkig wordt je er ook van. Het maakt namelijk een soort geluksstofje aan in je hersens. Goed voor lichaam en geest dus.

Hennep zaadjes

Een ander ingrediënt met een slechte naam is hennep. Dit wordt vaak in verband gebracht met wiet. Indien dit gedroogd en gerookt wordt is het inderdaad slecht voor je gezondheid. In je smoothie daarentegen zorgt het ervoor dat het je maag en darmstelsel samen met je spijsvertering gezond houdt. Ook zit je snel vol van deze zaadjes waardoor je eetlust minder wordt.

 

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.