Keto Dieet

KETO: Wat is het? Waarom werkt een KETO dieet zo goed?

Het dieet wordt steeds populairder. De reden hiervoor is omdat het dieet staat voor weinig koolhydraten naar binnen werken, maar eiwitten, vetten en groenten wel toegestaan zijn. Het grootste doel van dit dieet is dat het lichaam ervoor gaat zorgen dat het niet meer bezig hoeft te zijn met het verbranden van koolhydraten, maar wel met het verbranden van vetreserves. Het gevolg hiervan is dat je afvalt. Het dieet zal in het begin wat zwaar zijn, maar de vetverbranding zal worden ingezet.

KETO DIEETWat is Ketose?

Om de inhoud van het dieet beter te kunnen begrijpen, zouden we eerst moeten kijken naar wat Ketose precies is. Ketose is een onderdeel van je metabolisme en dit betekent weer je stofwisseling. Dit is een proces in het lichaam waarbij energie wordt gegenereerd uit alles wat je eet. Zodra je lichaam geen koolhydraten meer binnenkrijgt, zal het op zoek gaan naar een andere manier om energie te krijgen. Het zal dan overgaan tot het verbranden van vetten. Het gaat hier niet alleen om de vetverbranding van wat je binnenkrijgt, maar ook van wat er al zit zoals lichaamsvet. Met ketose haalt het lichaam dus energie uit de vetten. Er ontstaat een proces waarbij vetverbranding optreedt. Ketose vindt altijd plaats als er een bepaald soort dieet wordt genuttigd, maar ook komt dit voor bij mensen die diabetes hebben of bij zwangere vrouwen.

Wat mag je wel en niet eten bij het dieet?

Zodra men spreekt van een dieet, dan is het wel duidelijk dat er bepaalde stoffen en voedingsmiddelen zijn die je niet mag eten. Binnen het keto dieet zijn dat voornamelijk de producten waarin koolhydraten aanwezig zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld aardappelen, pasta, rijst en brood. Daarnaast zijn bonen ook niet wijs om te eten. Wat je wel mag eten zijn andere gezonde producten, waaronder eiwitten, vetten uit vis en noten en zuivelproducten. Daarnaast is het ook belangrijk om veel groene groenten naar binnen te werken.

Het is misschien vreemd om te horen dat je wel vetten mag eten terwijl het juist de bedoeling is dat je vet verliest en op deze manier afvalt. Vaak zijn het niet zozeer de vetten die mensen naar binnen krijgen en die ervoor zorgen dat er qua gewicht wat bijkomt als ze op de weegschaal zijn. Vaak zijn het de koolhydraten die hiervoor zorgen, omdat de verbranding hiervan niet altijd op de juiste manier gebeurd. Vetten, daarentegen, zijn ervoor bestemd om te worden verbrand. Alleen door het eten van koolhydraten wordt dit proces verhinderd.

Hoe gaat het dieet in zijn werk?

Iedereen kan beginnen aan het keto dieet. Doordat je vrijwel alles mag eten, behalve koolhydraten, is het een dieet dat makkelijk vol te houden is. Het is wel handig om een voedingsschema op te stellen zodat je rekening kan houden met wat je wel en niet mag eten. Op deze manier is het ook veel makkelijker om dagelijks een variatie in het voedingspatroon te bouwen. Door dit dieet vast te houden, zul je merken dat de kilo’s eraf vliegen. Je moet het natuurlijk wel volhouden!

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

2 reacties op “KETO: Wat is het? Waarom werkt een KETO dieet zo goed?

  1. Ik leef ondertussen al drie jaar bijna volledig volgens het KETO-principe; het is voor mij écht een lifestyle geworden. Goeie en duidelijke introductie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.