modifast

Review: Modifast, verantwoord en effectief afslanken!

Veel mensen hebben last van overwicht. In de meest ernstige vorm ontstaat zelf obesitas en dit kan levensgevaarlijk zijn. Overgewicht kan diverse oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is het binnenkrijgen van teveel calorieën, waaronder ongezonde suikers en vetten. Je eetgewoontes omgooien is de beste methode om gewicht te verliezen. Je moet letten op wat je eet, dat er niet teveel calorieën in je voedsel zit en voedsel dat bovendien gezond is. Nu is op je eetgewoontes letten nooit verkeerd, maar de weg tot het bereiken van je streefgewicht kan een ware worsteling zijn. Heb je al vele diëten geprobeerd? De Modifast-afslankmethode kan ervoor zorgen dat je in korte tijd veel kilo’s verliest.

Wat is Modifast?

Modifast is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode, die wordt gevolgd met hulp van diverse Modifast-producten. In de winkels en online vind je een hele lijn van diverse producten die bij deze methode horen. Daarbij zijn er twee methodes ontwikkeld: de Intensive, voor wanneer je in korte tijd veel kilo’s wilt verliezen en Protein Shape, een methode die gemakkelijk gebruikt kan worden voor mensen die reeds op gewicht zijn, maar toch wat extra kilo’s willen afvallen. Eigenlijk zijn alle producten een vorm van maaltijdvervangers. Bij de start stop je dus met eten van maaltijden en uiteraard helemaal met tussendoortjes en eet je alleen de Modifast-producten. Deze producten bevatten alle voedingsstoffen die je normaal ook via je maaltijden binnenkrijgt. Alleen het gevaar bij maaltijden, is dat je teveel calorieën kunt binnenkrijgen. Dit kan bijvoorbeeld al heel gemakkelijk door een dikmakend sausje te gebruiken of iets teveel opscheppen. De Modifast-producten bevatten maar een beperkt aantal calorieën, waardoor je nooit teveel, maar ook zeker nooit te weinig calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt. Tevens hoef je je ook nooit zorgen te maken of druk bezig te zijn met calorieën te berekenen.

modifast intensiveDe methode Intensive

De Intensive methode is ontwikkeld voor iedereen die op een verantwoorde en veilige wijze wil afvallen. Voor deze methode heeft Modifast een speciale lijn met ‘Intensive’ producten ontwikkeld, zoals milkshakes, puddingen, soepen, drinkmaaltijden en lunchrepen. Deze methode voorkomt het bekende ‘jojo effect’, omdat je als je je strikt aan de methode houdt, enkel een vast aantal calorieën binnenkrijgt. Tegelijkertijd stap je geleidelijk weer over naar gewone maaltijden. Althans, liever niet naar ongezonde maaltijden. Hiermee kun je namelijk voorkomen dat je na afronding van de kuur weer in gewicht gaat toenemen. In de meeste gevallen lukt het deelnemers om in enkele weken veel kilo’s af te vallen. Uiteraard is het wel zo dat je ook met de Modifast methode drang krijgt in lekkere trek, dus een beetje wilskracht is zeker nodig.

Zo werkt de methode Intensive

De Intensive methode bestaat uit vier fases, van A t/m D. Deze fases zijn verspreid over een zevental weken. Na afloop moet je met behulp van de Modifast-producten een behoorlijk aantal kilo’s zijn kwijtgeraakt. Fase A geldt voor de eerste twee weken. Tijdens deze twee weken laat je alle maaltijden achterwege en eet je enkel vier Modifast-Intensive producten, zoals een milkshake, pudding of soep. Dagelijks drink je anderhalve liter water en koffie en thee mag je ook onbeperkt drinken. Dit zijn de zwaarste weken, want verder mag je niets anders binnenkrijgen, ook geen fruit. De praktijk wijst uit dat mensen tijdens fase A veel kilo’s verliezen. In week 3 start fase B. Je mag tijdens deze week weer van een diner genieten.

Overdag neem je totaal drie modifast-Intensive producten en het diner moet bestaan uit mager vlees, vis of vleesvervangers. Neem ook veel groenten of volkoren graanproducten. In de weken 4 t/m 6 ben je bezig met fase C. Je blijft je gezonde diners klaarmaken, maar je mag overdag nog een maaltijd nuttigen. Je hoeft tijdens deze weken maar twee producen te nemen. Het diner mag je uitbreiden met kwark of rauwkost. Vanaf week 7 start fase D. Dit is de blijvende fase, waarin je weer volledig overstapt op het eten van maaltijden. Geen tijd om een maaltijd te maken? Riskeer niet om een ongezonde afhaalmaaltijd te halen, gebruik dan weer een van de verantwoorde producten van Modifast.

modifast Protein ShapeDe methode Protein Shape

Zoals de naam al aangeeft, is de Protein Shape methode een wijze om ‘in shape’ te blijven en op basis van eiwitrijke Modifast-producten. De methode Protein Shape is geen specifieke afvalmethode zoals met de Intensive methode en die enkele weken duurt. Het is een ideaal schema voor als je op vakantie gaat en je wilt een beetje toonbaar in je bikini op het strand verschijnen of je hebt een feestje en je wilt wel goed in je pak of jurk passen. Dan kun je een week van tevoren gemakkelijk de Protein Shape methode inzetten om net die paar kilootjes te verliezen die nodig zijn. Hierbij hoef je ook niet helemaal met je maaltijden te stoppen. Het is eigenlijk een soort van afvallen met shakes, maar dan met een P. ;-)

De Protein Shape methode wordt ook wel de 3-2-2 methode genoemd, dus maandag t/m woensdag, donderdag en vrijdag en het weekend. De eerste fase is de aanvalsmethode. Hierbij gebruik je de eiwitrijke Protein Shape producten in combinatie met groeten, fruit en/of kwark. De tweede fase is de progressieve fase. Dit komt grotendeels overeen met de eerste fase, maar je mag ook mager vlees eten en beperkt brood. De laatste fase, dus het weekend is de normalisatiefase, waarbij je weer overstapt op enkel lichte maaltijden. Zo kun je in een week tijd toch nog enkele kilo’s afvallen.

dieet modifastIs Modifast geschikt voor iedereen?

De Modifast-methode is in principe geschikt voor iedereen met een normale gezondheid. Dit is ook de reden dat Modifast gezien wordt als betrouwbaar en veilig. Maar er zijn uiteraard uitzonderingen. Gebruik je bepaalde soorten medicijnen, dan is het verstandig om eerst de huisarts te raadplegen. Bij sommige medicijnen heb je namelijk een goede maaltijd nodig en kan een milkshake of pudding niet voldoende zijn. Ben je zwanger, dan wordt deze methode niet aangeraden, dan is het beter om geen enkel dieet te volgen. Fase A van de Intensive methode is vrij intensief. Het is te begrijpen, dat als deze fase succesvol is en je veel afvalt, je misschien langer wilt doorgaan met deze fase. Ook dan is het aan te raden om contact met je huisarts op te nemen. Tijdens deze fase eet je namelijk in het geheel geen maaltijden. Wanneer dit te lang duurt, kun je essentiële voedingsstoffen missen.

Bijwerkingen bij gebruik van Modifast

Niet iedereen, maar er zijn mensen die last kunnen krijgen van bijwerkingen. Net zoals iedere methode van maaltijdvervangers, kun je te maken krijgen met een slap gevoel of humeurig zijn. Een bijwerking die ook voorkomt, is problemen met de stoelgang. Het is daarom zeer belangrijk om altijd voldoende te blijven drinken en eventueel naast de Modifast-producten ook vezeltabletten te slikken. En dan zijn er nog mensen die last krijgen van een slechte adem. Dit is niet prettig, maar houdt wel in dat je te maken hebt met een hoge dosering aan vetafbraakproducten. De kuur slaat dus aan. Ook hier is de oplossing om weer zeer veel water te drinken, regelmatig tanden en tong te poetsen of kauwen op suikervrije kauwgom.

Gepubliceerd door

Laure-Anne

Laure-Anne is professioneel voedingsconsulente en geeft haar klanten professioneel advies op het vlak van gezondere voedingsgewoontes. Bij Family Sponge schrijft Laure-Anne soms ook artikels over gezonde voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.