brandend maagzuur

Hoe kan ik brandend maagzuur voorkomen?

U hebt al een aantal dagen last van uw maag. Met een bezoekje aan de arts komt u al snel met de conclusie dat u last hebt van brandend maagzuur. U kent vast wel de reclames op televisie die over brandend maagzuur gaan.

Het is helemaal geen probleem en het is zelfs op te lossen en zelfs te voorkomen. In de volgende alinea’s vertellen wij u hoe u brandend maagzuur kunt voorkomen en zelfs hoe het geheel op te lossen is. Lees verder “Hoe kan ik brandend maagzuur voorkomen?”

Hoe neem je voldoende tijd voor jezelf in een drukke werkweek?

Iedereen die een baan heeft kent het wel; een drukke werkweek hebben. Er is dan vaak weinig personeel en veel te veel werk. Hard werken is helemaal niet erg, het is zelfs goed voor mensen om actief bezig te zijn. Net zo belangrijk echter, is ontspanning. Daar ligt vaak het probleem. Omdat het zo druk is op je werk neem je te weinig tijd om rust te nemen en te ontspannen. Vaak met alle gevolgen van dien. Zo kan het voorkomen dat je tijdens zo’n periode minder goed slaapt omdat je piekert over wat er nog allemaal moet gebeuren op je werk. Ook kun je door de stress last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn en nekklachten. Het vervelendste is echter nog dat je niet toekomt aan tijd voor jezelf.

Hoe zorg je ervoor toch rust te nemen? We geven je wat tips die zowel bruikbaar zijn voor mensen met een gezin als voor mensen die alleen wonen. Lees verder “Hoe neem je voldoende tijd voor jezelf in een drukke werkweek?”

Reizen coronavirus

Hoe kan je veilig met je gezin op vakantie tijdens de coronapandemie?

De tijd van zomervakantie is weer aangebroken en dat betekent voor velen weer een welverdiende zomervakantie. En in de wintertijd is het wellicht straks voor velen ook weer de hoogste tijd om op vakantie te gaan naar winterse oorden voor de wintersport. Maar hoe ga je tijdens de coronatijd op vakantie met het gezin?

De planning zal er heel anders uitzien dan normaal. Het is nu helaas niet mogelijk om zomaar erop uit te trekken en leuke activiteiten te doen. Er zijn nu tal van regeltjes waar je je aan dient te houden in het vakantieland om ervoor te zorgen dat jij met je gezin en ook de andere vakantiegangers op een veilige manier van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Lees verder “Hoe kan je veilig met je gezin op vakantie tijdens de coronapandemie?”

budgetplanning

Financiële stress: drie tips om rust te brengen in je maandbudget

Hoe jammer is het als je financiële stress ervaart terwijl dat helemaal niet nodig is, of althans veel minder dan nu het geval is. Helaas is het wél een feit dat heel wat mensen financiële onrust ervaren omdat ze niet (altijd) evenveel inkomen verwerven als ze aan maandelijkse uitgaven hebben. Wat zijn nu de manieren om die stress, meestal op het eind van de maand, flink te verminderen? We geven je graag wat handreikingen. Lees verder “Financiële stress: drie tips om rust te brengen in je maandbudget”

zomervakantie ZEN

Drie tips voor mama’s om helemaal ZEN de zomervakantie door te komen

De zomervakantie is bij uitstek een periode om even helemaal tot jezelf te komen. Of je nu één week, twee weken of langer vakantie hebt of neemt: deze periode wil je natuurlijk gebruiken om lekker te relaxen en de batterij weer even helemaal op te laden. Zeker als je moeder bent en het thuis wel eens druk is in het gezin. Maar hoe kom je als mama ZEN de zomer door? Onze drie tips helpen je hierbij! Lees verder “Drie tips voor mama’s om helemaal ZEN de zomervakantie door te komen”

ontstressen

De 5 beste manieren om te ontstressen in het weekend

Je hebt een lange werkweek achter de rug. Je baas heeft je volgepland met opdrachten en met zwoegen en overwerken heb je alles toch nog af kunnen ronden. Je trekt de deur vrijdag achter je dicht. Het is tijd voor weekend! Je bent toe aan rust, maar hoe doe je dat met al die werkstress aan je hoofd? Hoe zorg je ervoor dat je nou echt goed kan ontstressen en weer helemaal opgeladen bent na het weekend? Wij hebben de vijf beste tips op een rij gezet. Lees verder “De 5 beste manieren om te ontstressen in het weekend”

Zelfbeeld

Waarom zijn we allemaal zo streng voor onszelf?

Social Media geeft ons steeds vaker het gevoel dat mensen een ideaal leven leiden. Ze zetten de beste prestaties neer, ze halen hun doelen binnen de vastgestelde termijn en ze hebben een rijk sociaal leven. Tenminste, zo lijkt het op Social Media. In werkelijkheid is het leven van al die mensen natuurlijk helemaal niet zo rooskleurig, maar dat wordt niet getoond. Mensen laten alleen op Social Media zien waar ze trots op zijn. De negatieve aspecten, het harde werken en het falen; dat wordt buiten beschouwing gelaten. Lees verder “Waarom zijn we allemaal zo streng voor onszelf?”