amethist edelsteen

Amethist steen: Wijsheid en evenwicht

Ken de voordelen die een edelsteen biedt en mediteer om de spanningen van het dagelijks leven te verlichten.

Van violette kleur symboliseert de amethist steen de verandering van een normale, ontwaakte staat van bewustzijn naar een meditatieve staat. Het neemt de geest weg van egocentrische denkpatronen en wordt daarom gebruikt om mentale spanningen te verlichten.

Het wordt beschouwd als de steen van de wijsheid en het evenwicht. Het leert ons nederigheid, want het toont ons de oneindigheid van wat ons omringt en laat ons zien hoe klein onze dagelijkse beslommeringen zijn. Bij edelsteenexpert Nasma lieten ze ons ondertussen weten dat de Amethist veruit hun populairste steen is in de verkoop – ongetwijfeld ook omdat hij zo mooi is, natuurlijk.

amethist edelsteenDe betekenis van de Amethist Steen

De Amethist is een kristal dat volledig verbonden is met wijsheid, evenwicht, bescherming en vitaliteit. De kleur ervan bevordert de zuivering van het fysieke lichaam en de eliminatie van eventuele schade, naast het verzekeren van een beschermende energie en verandering van toestand van ons normale bewustzijn naar het meditatieve.

De steen versterkt ook de hogere chakra’s en de intuïtie. Onder de eigenschappen ervan kunnen we de aandacht vestigen:

 • Zuivering van het milieu;
 • Kanalisatie van negatieve energieën;
 • Bescherming tegen dronkenschap;
 • Stimulatie van het geheugen;
 • Motivatie;
 • Versnelling van de stofwisseling;
 • Versterking van de vriendschappen;
 • Verlichting van mentale spanningen;
 • Stabilisatie van het denken;
 • Het verbeteren van problemen met slapeloosheid en angst;
 • Help bij de meditatie;
 • Emotioneel en mentaal evenwicht.

amethist kristal steenGebruik van de Amethist Steen in het dagelijks leven

De oudste manier om stenen en kristallen te gebruiken is ze te plaatsen in de belangrijkste energiecentra van het lichaam (bekend als Chakra’s), om ze in balans te brengen. Om de amethist steen te gebruiken als bondgenoot in tijden van spanning, zie hieronder een suggestie voor meditatie met behulp van de steen.

Om de angst te verlichten, is het ook de moeite waard om de steen in je tas te dragen of in je werkomgeving te laten liggen, naast het in je hand nemen op momenten dat je meer rust nodig hebt.

Meditatie met behulp van amethist steen in 10 stappen

 1. De suggestie hier is om de amethist steen van 10 tot 20 minuten op het frontale chakra (voorhoofd) te gebruiken;
 2. Ga in een comfortabele houding liggen, plaats de amethist op je voorhoofd en adem langzaam en diep in;
 3. Kijk even naar de amethist in detail totdat je in staat bent om je ogen te sluiten en hem in al zijn details te “zien”;
 4. Zodra je dat krijgt, begin je fysiek en mentaal te ontspannen;
 5. Blijf diep ademhalen, laat gedachten stromen zonder te proberen ze te wissen of te stoppen;
 6. Wanneer je een redelijk niveau van ontspanning hebt bereikt, “visualiseer” je de amethist in gedachten. Neem een telling van 1 tot 7, en stel je voor dat de steen in je visualisatie groeit tot hij de grootte van een berg heeft;
 7. Zodra de amethist deze grootte bereikt, visualiseer je jezelf op het oppervlak van de steen en verken je het. Loop aan de buitenkant en als je een manier vindt om ook de binnenkant te verkennen;
 8. Zodra je tevreden bent met jouw verkenningen, gaat je terug naar de plaats waar je begon en telt je opnieuw van 1 tot 7 (maar deze keer visualiseert je het tot normale grootte);
 9. Haal een paar keer diep adem en beweeg voorzichtig om terug te keren naar de normale alarmtoestand. Open je ogen;
 10. Schrijf alles op wat je zag, hoorde of voelde tijdens je meditatie. Je kunt deze mentalisatie met amethist steen één of twee keer per week doen.

amethist steenKijk uit voor je kristal!

Hoe stevig een steen ook is, men moet heel voorzichtig zijn bij het hanteren ervan. Vermijd contact met chemicaliën, zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Idealiter worden alleen stromend water en grof zout gebruikt voor de reiniging, waardoor het mogelijk is om energie op te wekken.

Omdat het kristal zeer gevoelig is voor hoge temperaturen, moet het maximaal vijf minuten worden opgeladen met de ochtendzon of door middel van een Meru piramide – een piramide van koper die je edelstenen op een ultra-efficiënte manier oplaadt.

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Eén reactie op “Amethist steen: Wijsheid en evenwicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.