brandend maagzuur

Hoe kan ik brandend maagzuur voorkomen?

U hebt al een aantal dagen last van uw maag. Met een bezoekje aan de arts komt u al snel met de conclusie dat u last hebt van brandend maagzuur. U kent vast wel de reclames op televisie die over brandend maagzuur gaan.

Het is helemaal geen probleem en het is zelfs op te lossen en zelfs te voorkomen. In de volgende alinea’s vertellen wij u hoe u brandend maagzuur kunt voorkomen en zelfs hoe het geheel op te lossen is.

Maagzuur is een veelvoorkomend probleem in Nederland en België en meer dan twee miljoen mensen hebben er last van.

De oorzaak: te snel eten

brandend maagzuurMaagzuur wordt veroorzaakt door het te snel eten van een maaltijd. U kunt heel wat aanpassen in uw eet- en drinkgewoontes om brandend maagzuur te voorkomen. Probeer voeding in kleine porties te verdelen over de gehele dag, en eet bij voorkeur op vaste tijden.

Probeer de laatste drie uur voordat u naar bed gaat niets meer te eten. Eet ook nooit te snel, zit rechtop tijdens het eten en zorg ervoor dat u al het eten goed kauwt.

Wat ook belangrijk is, is dat u niet te vet eet. Scherpe kruiden, knoflook, peulvruchten, uien, koolsoorten, citrusvruchten en zoetwaren zijn ook niet bevorderlijk voor het voorkomen van brandend maagzuur. Wat drinken betreft: drink niet te veel alcoholhoudende dranken, koffie, thee (ook geen groene thee, rooibosthee is wél een goede optie!) en koolzuurhoudende dranken.

Activiteiten aanpassen

Maar u kunt ook uw activiteiten aanpassen. Zorg ervoor dat u voldoende beweging krijgt. Dit stimuleert uw maag en kan brandend maagzuur voorkomen. Rook zo min mogelijk en vermijdt spanningen.

Het is af te raden om strakke kleding te dragen die knelt in uw taille. Om te voorkomen dat maagzuur in uw slokdarm komt, kunt u het beste rustig door uw knieën zakken. U kunt er tijdens het slapen ook voor zorgen dat uw hoofd iets hoger ligt dan de rest van uw lichaam. Plaats bijvoorbeeld een extra kussen onder uw hoofd en slaap op uw linkerzij.

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.