afvallen door wandelen

Afvallen door te wandelen: onze tips

Voor veel mensen komt het wel bekend voor, je wandelt je en slag in de rondte, maar je valt nog geen grammetje af. Dat moet dus anders, want wandelen kan wel degelijk effectief in worden gezet om af te vallen. Afvallen kan in principe alleen als je meer calorieën verbrandt dan je tot je neemt. Het begint dus eigenlijk allemaal met minder calorieën eten en meer bewegen.

Er zijn genoeg sporten waar je flink bij kunt bewegen, maar wandelen is vrij simpel en voor iedereen goed te doen. Daarnaast heb je ook een verschil tussen wandelen en wandelen natuurlijk. We hebben een paar tips voor je om wandelen zo effectief mogelijk in te zetten als je af wilt vallen.

afvallen door te wandelenSteeds verder

Wandelen wil niet zeggen dat je in een trainingspak met speciale wandelschoenen aan de slag moet. Je kan bijvoorbeeld ook bij de dagelijkse dingen de auto eens laten staan, want laten we eerlijk zijn, zodra het maar even kan pakken we de auto. Haal bijvoorbeeld je kleine boodschappen eens wat vaker lopend. Kleine afstanden kunnen over het algemeen best lopend gedaan worden, maar we zijn gewoon te vaak geneigd om de auto te pakken.

Als je dan ook nog een vaste dag, of misschien wel vaker in de week een wandeling gaat maken, puur omdat je wil afvallen, probeer dan om af en toe eens een andere route te nemen die net weer even iets verder is. Zo bouw je niet alleen een betere conditie op en verbrand je steeds meer calorieën, maar door de afwisseling blijft het wandelen leuk.

Plan je wandeling

Ga niet alleen wandelen wanneer je er zin in hebt, maar probeer er een bepaald ritme in te krijgen en dat kan je het beste doen door op een vast moment te gaan wandelen. Plan dus één of meer keren in de week een vaste dag in dat je gaat wandelen. Het is nog beter om samen met iemand op een vaste dag te gaan wandelen, want dan spoor je elkaar om te gaan en je zegt het ook niet zo snel af.

Gebruik je spieren

Zoals we al even hebben aangegeven is er een verschil tussen wandelen en wandelen. Een middagje slenteren langs de boulevard zal weinig effect hebben. Het is wel de bedoeling dat je je lichaam aan het werk zet. Wanneer je wandelt mag je best wel een beetje doorlopen en je armen bewegen.

Als je er aan gewend bent, zou je je snelheid wat kunnen verhogen, of uiteindelijk zelfs een rugtas gaan dragen, die je steeds zwaarder maakt. Het maakt ook nog uit op welke ondergrond je loopt. Een harde ondergrond is lekker makkelijk lopen natuurlijk, maar langs het strand door het mulle zand, vergt toch een flink stuk meer inspanning.

Daag jezelf uit

Het verhogen van je tempo zorgt ervoor dat je hart en longen flink aan de bak moeten en daardoor zal je meer calorieën gaan verbranden. Een zeer affectieve manier van wandelen is met intervallen. Hierbij loop je een tijdje snel en dat wissel je dan af met even langzaam lopen.

Je kan dit soort wandelingen ook bereiken als je bijvoorbeeld afwisselt van verharde wegen naar onverharde paden, door heuvels of duinen te lopen, moeilijk begaanbaar terrein enzovoorts, zolang het maar een leuk uitdaging is.

wandelen in de natuur

Goed doorspoelen

Nee, dan bedoelen we niet het toilet, maar je lichaam. Water drinken is erg belangrijk als je een paar kilootjes kwijt wil. Water drinken helpt mee aan je spijsvertering en daardoor kan jij je eten makkelijker verbranden en zal je lichaam minder snel geneigd zijn om het als vet op te slaan.

Daarnaast zorgt het drinken van water ervoor dat je afvalstoffen afgevoerd worden en je hebt minder snel een hongergevoel. Per dag is twee liter water drinken toch echt wel het minimum wat je zou moeten drinken om af te vallen. Zeker als je gaat wandelen is het verstandig om voldoende water bij je te hebben, want water drinken tijdens het wandelen, voorkomt ook kramp.

Conclusie

Water drinken is één van de vele belangrijke dingen die je moet doen als je af wilt vallen, maar de basis is eigenlijk dat je minder calorieën tot je neemt, dan dat je dagelijks nodig hebt en als je die dagelijkse behoefte verhoogt, omdat je meer gaat bewegen, is dat alleen maar beter. Afvallen bestaat dus in principe uit drie onderdelen, Drink voldoende water, beweeg meer en eet minder. Als je dat vol kan houden zal je op een gezonde manier de nodige kilo’s kwijtraken.

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.