organic huidproducten merken

Onze 3 favoriete organic huidproductmerken

Dagelijks smeren vrouwen, en steeds meer mannen, behoorlijk wat verzorgingsproducten op hun gezicht en lichaam. Er vanuit gaande dat je dagelijks gemiddeld 12 huidverzorgingsproducten gebruikt, betekent dit dat er 185 chemicaliën zich een weg banen naar je bloedbaan. Maar liefst 60% hiervan worden door je huid geabsorbeerd, ongelooflijk!

Deze chemicaliën worden gelinkt aan huidallergieën, irritaties, hormonale verstoringen en verminderde immuniteit en leverfunctie. Reden genoeg dus om over te stappen op organic huidverzorging. We zetten graag onze 3 favoriete organic huidproductmerken op een rijtje.

Trilogy Skin CareTrilogy

Het merk Trilogy werd al vele malen de hemel ingeprezen door Meghan Markle en ook wij zijn grote fan van dit organic huidproductmerk. Het merk werd in 2002 opgericht door de twee zussen Sarah Gibbs en Catherine de Groot. Ze ontdekten de voordelen van rozenbottelolie in huidverzorging en besloten vijf producten rond deze olie te creëren. Ondertussen biedt het organic huidverzorgingsmerk meer dan 40 natuurlijke alternatieven voor synthetische huidverzorging, lichaamsverzorging en haarverzorging.

De dames worden na meer dan tien jaar nog altijd gedreven door het verlangen om nieuwe natuurlijke ingrediënten te ontdekken. Die ingrediënten gebruiken ze in geconcentreerde, effectieve formules die door vrouwen over de hele wereld zeer gewild zijn.

HEJ OrganicHej Organic

Hej Organic is on a mission! Het merk gelooft dat de huid enkel de beste natuurlijke producten verdiend. Volgens hen bestaat een geweldig bioproduct uit drie dingen: hart, wil en passie. En uiteraard de beste biologische producten. Met behulp van hun producten slaag je er in je natuurlijke schoonheid nog meer naar boven te laten komen. Het merk wil verzorgingsproducten maken met respect voor de aarde en de mensen die er op leven.

De producten van Hej Organic zijn 100% vegan, 100% natuurlijk en alle actieve ingrediënten, oliën en lipiden hebben een 100% plantaardige oorsprong. Essentiële oliën zorgen voor het parfum en de emulgatoren zijn van natuurlijke oorsprong. Daarnaast werkt het merk met lokale producenten die ze eerlijk betalen en ondersteunen in hun traditionele manier van werken. Zo legt het merk meer hart in huidverzorging en cosmetica.

inika organic skin careINIKA Organic

INIKA, dat in het hindoe “kleine aarde” betekent, mag zichzelf met recht en rede één van de betere organic huidproductmerken noemen. Het merk stelt hoge eisen aan haar producten. Alle producten zijn 100% vegan, 100% natuurlijk, 100% halal, 100% dierproefvrij en minstens 70% biologisch. Zo is de dagcrème 78% biologisch en het micellar water 86% biologisch. Daarnaast is de make-up ook nog glutenvrij en lactosevrij. De huidverzorgingslijn van het merk heeft als basis Phytofuse Renew, een krachtig antioxidant met hydraterende, anti-aging en huidverzachtende eigenschappen.

Maar het merk gaat nog verder: als merk wil INIKA de ecologische belasting op de aarde verminderen. Om die reden verpakken ze hun producten met duurzame materialen. Hun verpakkingen bestaan uit 100% biologisch afbreekbare suikerriet. Daarnaast maken zij gebruik van glazen potten en flessen en recycleerbare kartonnen dozen. Zo hebben hun producten een positieve impact op de aarde.

Hopelijk hebben jullie iets geleerd. Als jullie nog meer informatie willen over de juiste producten voor een gezonde huid, lees dan zeker hier verder!

Gepubliceerd door

Alexandra

Alexandra is een échte beauty-nut. Als professionele schoonheidsspecialiste actief in de regio Antwerpen is ze op de hoogte van de nieuwte trends in de wereld van beauty, huidverzorging en make-up. Ze is een grote fan van natuurlijke middeltjes; en zal daarover dan ook frequent bloggen op Family Sponge!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.