orthica

Orthica: voedingssupplementen voor een sterkere weerstand

Orthica is een specialist in het ontwikkelen van voedingssupplementen. Dit Nederlandse farmaceutisch bedrijf kenmerkt zich door supplementen te maken die vrij zijn van synthetische geur- smaak- en kleurstoffen. De producten van Orthica bevatten slechts zuivere ingrediënten en zijn daarom een gezonde toevoeging aan je dagelijkse voeding. Orthica bestaat al meer dan 30 jaar en heeft voedingssupplementen die perfect aansluiten bij je levensstijl of situatie!

Waarom zijn de juiste supplementen zo belangrijk?

Voedginssupplementen zijn in vele situaties geen overbodige luxe. Hoewel het natuurlijk belangrijk is dat je je vitaminnen en mineralen zoveel mogelijk uit gezonde voeding haalt, kan het soms voorkomen dat dit niet lukt, bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschap. In deze situaties kunnen de juiste supplementen ervoor zorgen dat je toch gezond kan blijven. Een tekort aan vitaminnen en mineralen kan allerlei gevaarlijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit kan je gelukkig vermijden door de juiste vitaminesupplementen in te nemen!

Voor iedereen het juiste supplement

Orthica heeft verschillende voedingssupplementen ontwikkeld. Hierdoor is er voor elke doelgroep een passend supplement. Vooral voor kwetsbare doelgroepen is het belangrijk om de juiste supplementen in te nemen.

Zwangerschap

zwangerschapTijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra voedingsstoffen nodig. Uiteraard is het belangrijk dat je gezond eet, maar daarnaast is het ook aangeraden om je voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Hierdoor ben je zeker dat je al de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en dat jij en je kindje gezond zullen zijn tijdens en na de zwangerschap. Een aanrader is de Orthica Prena Fem. Deze supplementen geven je alles wat je nodig hebt tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Daarnaast kunnen ze ook helpen als je nog niet zwanger bent, maar wel een kinderwens hebt.

Wat vele vrouwen niet weten, is dat een goede voeding de kans op zwangerschap kan vergroten. Wil je graag een kindje? Eet dan gevarieerd en ontspan voldoende. Naast de Orthica Prena Fem supplementen, kan het ook helpen om een maand voordien foliumzuur in te nemen. Door 400 mcg foliumzuur per dag in te nemen, zal je beter kunnen ontspannen en dit komt je kinderwens ten goede. Ook voor de man is het belangrijk om zo gezond mogelijk te eten bij een kinderwens. Op die manier zal de spermakwaliteit toenemen. Ook voor mannen heeft Orthica tal van voedingssupplementen om uit te kiezen.

Kinderen

kind speeltOok kinderen hebben er baat bij om voedingssupplementen te nemen in bepaalde situaties. Kinderen zijn nog volop in de groei en voedingssupplementen kunnen helpen om de groei te stimuleren. Ze krijgen niet altijd voldoende vitamientjes binnen, omdat ze soms kieskeurige eters kunnen zijn. In dat geval kan je hen Orthica vitamine D supplementen ter ondersteuning bieden. Orthica heeft ook speciale Orthica Dino voedingssupplementen. Dit zijn supplementen die speciaal ontwikkeld zijn om aan de behoefte van kinderen te voorzien. Ze zijn verkrijgbaar in kauwtabletten en druppeltjes, zodat ze makkelijk in te nemen zijn. Doordat ze verrijkt zijn met een lekkere frambozen of bosbessensmaak, zal je kind er ook van genieten. Deze supplementen zijn aangeraden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Ook als je kind wat ouder is, heeft Orthica supplementen die hem kunnen ondersteunen. Ook voor tieners is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, want je kind krijgt op die leeftijd zijn groeispurt en de puberteit staat voor de deur. Onmisbare supplementen voor tieners zijn: vitamine B1, B3, B6, B12, C en biotine voor het concentratievermogen en jodium, vitamine B2 en zink voor de huid.

ouderenOuderen

Mensen die een dagje ouder worden kunnen af en toe extra ondersteuning gebruiken. Bij het ouder worden, worden de botten brozer en het immuunsysteem wordt zwakker. Als je zo lang mogelijk gezond wilt blijven, dan is een evenwichtige voeding en beweging noodzakelijk, maar ook de juiste Orthica supplementen kunnen helpen. Vitamine D is uiteraard onmisbaar, omdat deze vitamine zorgt voor het behoud van een goede weerstand en spierkracht. Een vitamine D inname van 10 mcg per dag is aangeraden vanaf 50 jaar tot en met 69 jaar.

Naast vitamine D is het ook een goed idee om op die leeftijd dagelijks een Orthica multivitamine tablet in te nemen. De vitamine C dat hierin aanwezig is zal je weerstand nog meer versterken, waardoor je minder snel ziek zal worden. Orthica heeft verschillende multivitamine supplementen die speciaal ontwikkeld zijn voor ouderen. Welke de beste zijn voor jou, is afhankelijk van je leeftijd. Orthica heeft bijvoorbeeld de Multi 65+, die speciaal ontwikkeld is voor 65-jarigen en ouder. Deze bevatten andere voedingsstoffen dan bijvoorbeeld de Multi 50+. Voor het beste effect is het belangrijk dat je het juiste voedingssupplement kiest!

Voedingssupplementen voor elke situatie

Voedingssupplement zijn voornamelijk bedoeld om je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen, wanneer je lichaam hier extra nood aan heeft. Dit is het geval als je ouder bent of tijdens een zwangerschap, maar ook in bepaalde situaties kunnen voedingssupplementen handig van pas komen!

Reizen

Er wordt niet altijd evenveel bij stilgestaan, maar tijdens het reizen zijn voedingssupplementen vrijwel onmisbaar. Als je reist, dan leer je nieuwe culturen en vooral nieuwe voeding ontdekken. Hoe fijn dit ook is, soms moet je lichaam wennen aan dit nieuwe voedsel. De kans is dan groot dat je niet aan je dagelijkse behoefte van vitaminen en mineralen voldoet, waardoor het een goed idee is om een multivitamine supplement mee te nemen. Ook daar heeft Orthica op ingespeeld, door voedingssupplementen te ontwikkelen die makkelijk zijn om onderweg te gebruiken. Een goed voorbeeld is de Orthiglor Plus, dit is probiotica die in handige zakjes zit.

bewegenSporten

Als je iemand bent die graag sport en actief bezig is, dan kan je er baat bij hebben om af en toe extra vitaminesupplementen in te nemen. Tijdens het sporten verbruik je veel energie en wordt je behoefte aan vitaminen en mineralen groter. Bovendien ben je tijdens het sporten aan je spieropbouw aan het werken. Om dit te ondersteunen, helpt de inname van vitamine D, calcium, kalium en magnesium.
Als sporter is de behoefte voor deze vitaminen en mineralen groter. Je vindt ze terug in de Multi Max vitamine. De Multi Max vitamine zal je de energie geven die je nodig hebt en er bovendien voor zorgen dat je spiergroei bevorderd wordt. Het zijn de vitamines B die je de energie geven in combinatie met vitamine C, ijzer, mangaan en jodium.

Stress

WerkstressTegenwoordig wordt er steeds meer van ons verwacht in steeds minder tijd. Het is dan ook niet moeilijk dat er heel wat mensen gestrest rondlopen. Maar stress is niet gezond. Het heeft een negatieve invloed op je lichaam en zorgt ervoor dat je weerstand verminderd, waardoor je sneller ziek wordt. In stressvolle situaties is het vooral belangrijk dat je probeert om de rust opnieuw te vinden, maar daarnaast is het belangrijk dat je zorg draagt voor je lichaam.

Wanneer mensen gestrest zijn durven ze hun lichaam verwaarlozen. Ze eten minder, omdat ze door de stress geen hap binnenkrijgen. Het gevolg hiervan is dat hun lichaam belangrijke vitamines en mineralen tekort komt. Als ook jij in een stressvolle periode zit en je het gevoel hebt dat je je energie tekort komt, maar je het moeilijk vindt om veel te eten, dan kan het helpen om voedingssupplementen te nemen. In deze periode heeft je lichaam vooral nood aan vitamines B, magnesium en vitamine C, om je weerstand sterker te maken en je energiepijl te verhogen. Een goede gemoedstoestand kan je bevorderen met vitamine B12 en foliumzuur. Deze kunnen ook helpen bij vermoeidheid.

Conclusie

Orthica is een van de belangrijkste ontwikkelaars van voedingssupplementen. Het bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring en gebruikt geen synthetische ingrediënten. Dit maakt van Orthica een betrouwbare keuze. Voedingssupplementen zijn in vele situaties erg handig. Als je zwanger bent kunnen ze ervoor zorgen dat je zeker voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt; zodat zowel jij als je baby gezond blijven. Ook bij het opgroeien van je kind kunnen de supplementen van Orthica helpen en als je zelf een dagje ouder wordt, zullen ze je botten in optimale conditie houden.

Voedingssupplementen van Orthica zijn bovendien ideaal om te gebruiken in speciale situaties, bijvoorbeeld als je je voeding aanpast terwijl je reist, als je veel sport of wanneer je een periode vol stress ondergaat. Maar ook als je niet tot een kwetsbare doelgroep behoort of als er geen sprake is van een speciale situatie, kan een voedingssupplement van Orthica je de opkikker geven die je nodig hebt!

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.