saunabezoek

De voordelen van een saunabezoek of een stoomcabinesessie

Twijfel je om een sauna te bezoeken of een sessie in een stoomcabine te reserveren? Wat zijn eigenlijk de voordelen? Of wil je misschien zelf een stoomcabine in je woning? Wij gaan door alle voordelen en bespreken waarom wij zo’n enorme fans zijn!

Ontspanning

Er zijn veel voordelen te noemen, maar ontspanning is zeker een hele belangrijke. Onze dagen zitten vaak zo vol. We moeten allerlei deadlines halen. De kinderen vragen aandacht en misschien ook je ouders nog wel. Het is heerlijk om tijdens deze drukke dagen regelmatig een sauna te bezoeken. Het is bewezen dat het gehalte serotonine in je lichaam stijgt. Deze lichaamseigen stof geeft een vrolijk en relaxed gevoel. Je zult na het bezoek aan de sauna ook heerlijk in slaap vallen.

saunabezoek gezondheidGoed voor gezondheid

Boek je regelmatig een stoomcabinesessie, dan verbetert je algemene gezondheid.

De sauna is goed voor je immuunsysteem. De bloedsomloop wordt gestimuleerd. Je hebt het zelf ook vast wel eens ervaren in de sauna dat je lichaam heftig reageert op de warmte. Daarna kom je weer in de kou en ook dat doet veel met je lichaam.

Deze heftige reacties zijn goed voor het aanmaken van antistoffen.

Ga je regelmatig naar de sauna, dan ben je beter beschermd tegen verkoudheid.

Natuurlijk werkt een sauna of een stoomcabine ook heel goed als je wil ontstressen. De rust keert terug en je krijgt als het ware een ZEN-moment op aanvraag. Héérlijk!

Tegen spierpijn

Heb je regelmatig last van pijnlijke spieren en botten, dan is een stoomcabinesessie echt lekker. Ook rugpijn verdwijnt vaak na een bezoekje aan de sauna. Dit komt door de warmte die diep doordringt in je lichaam. De doorbloeding verbetert en je lichaam ontspant.

Goed voor je huid

Een stralende huid is fijn. Dit is goed voor je zelfvertrouwen. Je kunt langs de schoonheidsspecialiste of je gebruikt een maskertje. Een saunabezoek is echter ook heel goed voor je huid. Door de enorme warmte begint je lijf te zweten. Hierdoor openen de poriën zich en de bloedvaten verwijden zich. Het gevolg is dat er een rigoureuze schoonmaakbeurt in je lichaam plaatsvindt. Al het overbodige vocht raak je kwijt. Tegelijkertijd verdwijnt het nodige vuil en talg. Naast een reinigende werking heeft een saunabezoek ook een beschermende werking. De hoornlaag wordt gehydrateerd.

sauna meisjeVochtbalans

De ruime hoeveelheid stoom die aanwezig is in de cabine stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Afval en oude cellen verdwijnen. Dit heeft een bepaald effect op je lichaam. Dat wordt namelijk aangespoord tot het maken van nieuwe cellen.

Het gevolg hiervan is een heerlijk zachte huid. Ook is de huid na de sessie een stuk flexibeler. Daarnaast is de stoom goed voor het reguleren van de vochtbalans van de huid. Een prettig gevolg is dat je er daardoor jaren jonger uitziet.

Sociale contacten

Misschien ga jij alleen naar de sauna? De meeste mensen doen dit bezoekje echter met iemand samen. Je kunt met je partner gaan of met een lieve vriendin. Omdat je alle tijd hebt om te genieten kun je fijn praten en echt werken aan je relatie. Zo laad je enorm op van zo’n bezoek aan een stoombad of sauna.

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.