Tarot Reading

Hoe werkt een tarot legging?

Een dagkaart tarot betekent simpelweg dat je elke dag een tarotkaart trekt, vaak met een vraag over de energie van de dag. Meestal wordt de dagkaart aan het begin van de dag getrokken, maar in de avond kan ook. Het verschil is dat als je ’s ochtends de kaart trekt je er de hele dag bij stil kunt staan of een intentie kunt zetten naar aanleiding van de kaart. Als je pas ’s avonds een kaart trekt dan kun je de kaart meer als reflectie gebruiken over wat de dag je heeft gebracht. Een dagkaart tarot kan ook voor je getrokken worden door iemand anders als je dat wilt. Lees verder “Hoe werkt een tarot legging?”

mindfulness

Mindfulness: wat is het, en hoe kan het ook jou helpen?

Sta jij wel eens stil bij wat er zoal op een dag allemaal om je heen gebeurt? De geur van de verse koffie in de ochtend, de bloemen in bloei om je heen of misschien wel de mensen die je zoal ontmoet op een dag. Ongetwijfeld gaan er heel wat mooie momenten verloren en vergeet je geregeld om even stil te staan. Mindfulness draait hier volledig om. Het bewust bezig zijn in het hier en nu. Kom meer te weten over wat mindful bewustzijn is en hoe het jou wellicht zou kunnen helpen om meer uit je dag te halen en meer uit de relaties die je in je leven opbouwt. Lees verder “Mindfulness: wat is het, en hoe kan het ook jou helpen?”

Hoe neem je voldoende tijd voor jezelf in een drukke werkweek?

Iedereen die een baan heeft kent het wel; een drukke werkweek hebben. Er is dan vaak weinig personeel en veel te veel werk. Hard werken is helemaal niet erg, het is zelfs goed voor mensen om actief bezig te zijn. Net zo belangrijk echter, is ontspanning. Daar ligt vaak het probleem. Omdat het zo druk is op je werk neem je te weinig tijd om rust te nemen en te ontspannen. Vaak met alle gevolgen van dien. Zo kan het voorkomen dat je tijdens zo’n periode minder goed slaapt omdat je piekert over wat er nog allemaal moet gebeuren op je werk. Ook kun je door de stress last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn en nekklachten. Het vervelendste is echter nog dat je niet toekomt aan tijd voor jezelf.

Hoe zorg je ervoor toch rust te nemen? We geven je wat tips die zowel bruikbaar zijn voor mensen met een gezin als voor mensen die alleen wonen. Lees verder “Hoe neem je voldoende tijd voor jezelf in een drukke werkweek?”

Werkstress

Werkstress? Drie tips om deze te verminderen!

Heb je een leuke baan, maar krijg je de taken niet voor elkaar? Werkstress is iets wat veel voorkomt op het werk. Een beetje druk op de ketel is goed, maar te veel stres is niet goed voor de gezondheid. Daarom is het van belang om deze stress binnen de perken te houden. Maar hoe voorkom je werkstress? In dit artikel geven we drie belangrijke tips om hiermee om te gaan. Als je deze tips toepast kom je weer helemaal vrolijk thuis! Lees verder “Werkstress? Drie tips om deze te verminderen!”

burn-out spotten

Hoe spot je een opkomende burn-out?

Problemen in de rationele sfeer, het overlijden van een naaste of die hoge druk op werk. Iedereen is vatbaar voor een burn-out en een hoop mensen krijgen hier ergens in hun leven mee te maken. Deze psychische aandoening heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd om de grootste beroepsziekte te worden. Ongeveer één op de zeven mensen heeft op dit moment klachten die te maken kunnen hebben met een burn-out. Het is dan ook belangrijk om tijdig actie te ondernemen, voordat je er te ver in zit. Hoe kun je de klachten makkelijk herkennen en wat zijn de triggers die dit kunnen veroorzaken. Lees verder “Hoe spot je een opkomende burn-out?”

budgetplanning

Financiële stress: drie tips om rust te brengen in je maandbudget

Hoe jammer is het als je financiële stress ervaart terwijl dat helemaal niet nodig is, of althans veel minder dan nu het geval is. Helaas is het wél een feit dat heel wat mensen financiële onrust ervaren omdat ze niet (altijd) evenveel inkomen verwerven als ze aan maandelijkse uitgaven hebben. Wat zijn nu de manieren om die stress, meestal op het eind van de maand, flink te verminderen? We geven je graag wat handreikingen. Lees verder “Financiële stress: drie tips om rust te brengen in je maandbudget”

zomervakantie ZEN

Drie tips voor mama’s om helemaal ZEN de zomervakantie door te komen

De zomervakantie is bij uitstek een periode om even helemaal tot jezelf te komen. Of je nu één week, twee weken of langer vakantie hebt of neemt: deze periode wil je natuurlijk gebruiken om lekker te relaxen en de batterij weer even helemaal op te laden. Zeker als je moeder bent en het thuis wel eens druk is in het gezin. Maar hoe kom je als mama ZEN de zomer door? Onze drie tips helpen je hierbij! Lees verder “Drie tips voor mama’s om helemaal ZEN de zomervakantie door te komen”