Werkstress

Werkstress? Drie tips om deze te verminderen!

Heb je een leuke baan, maar krijg je de taken niet voor elkaar? Werkstress is iets wat veel voorkomt op het werk. Een beetje druk op de ketel is goed, maar te veel stres is niet goed voor de gezondheid. Daarom is het van belang om deze stress binnen de perken te houden. Maar hoe voorkom je werkstress? In dit artikel geven we drie belangrijke tips om hiermee om te gaan. Als je deze tips toepast kom je weer helemaal vrolijk thuis! Lees verder “Werkstress? Drie tips om deze te verminderen!”

burn-out spotten

Hoe spot je een opkomende burn-out?

Problemen in de rationele sfeer, het overlijden van een naaste of die hoge druk op werk. Iedereen is vatbaar voor een burn-out en een hoop mensen krijgen hier ergens in hun leven mee te maken. Deze psychische aandoening heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd om de grootste beroepsziekte te worden. Ongeveer één op de zeven mensen heeft op dit moment klachten die te maken kunnen hebben met een burn-out. Het is dan ook belangrijk om tijdig actie te ondernemen, voordat je er te ver in zit. Hoe kun je de klachten makkelijk herkennen en wat zijn de triggers die dit kunnen veroorzaken. Lees verder “Hoe spot je een opkomende burn-out?”

budgetplanning

Financiële stress: drie tips om rust te brengen in je maandbudget

Hoe jammer is het als je financiële stress ervaart terwijl dat helemaal niet nodig is, of althans veel minder dan nu het geval is. Helaas is het wél een feit dat heel wat mensen financiële onrust ervaren omdat ze niet (altijd) evenveel inkomen verwerven als ze aan maandelijkse uitgaven hebben. Wat zijn nu de manieren om die stress, meestal op het eind van de maand, flink te verminderen? We geven je graag wat handreikingen. Lees verder “Financiële stress: drie tips om rust te brengen in je maandbudget”

zomervakantie ZEN

Drie tips voor mama’s om helemaal ZEN de zomervakantie door te komen

De zomervakantie is bij uitstek een periode om even helemaal tot jezelf te komen. Of je nu één week, twee weken of langer vakantie hebt of neemt: deze periode wil je natuurlijk gebruiken om lekker te relaxen en de batterij weer even helemaal op te laden. Zeker als je moeder bent en het thuis wel eens druk is in het gezin. Maar hoe kom je als mama ZEN de zomer door? Onze drie tips helpen je hierbij! Lees verder “Drie tips voor mama’s om helemaal ZEN de zomervakantie door te komen”

ontstressen

De 5 beste manieren om te ontstressen in het weekend

Je hebt een lange werkweek achter de rug. Je baas heeft je volgepland met opdrachten en met zwoegen en overwerken heb je alles toch nog af kunnen ronden. Je trekt de deur vrijdag achter je dicht. Het is tijd voor weekend! Je bent toe aan rust, maar hoe doe je dat met al die werkstress aan je hoofd? Hoe zorg je ervoor dat je nou echt goed kan ontstressen en weer helemaal opgeladen bent na het weekend? Wij hebben de vijf beste tips op een rij gezet. Lees verder “De 5 beste manieren om te ontstressen in het weekend”

Zelfbeeld

Waarom zijn we allemaal zo streng voor onszelf?

Social Media geeft ons steeds vaker het gevoel dat mensen een ideaal leven leiden. Ze zetten de beste prestaties neer, ze halen hun doelen binnen de vastgestelde termijn en ze hebben een rijk sociaal leven. Tenminste, zo lijkt het op Social Media. In werkelijkheid is het leven van al die mensen natuurlijk helemaal niet zo rooskleurig, maar dat wordt niet getoond. Mensen laten alleen op Social Media zien waar ze trots op zijn. De negatieve aspecten, het harde werken en het falen; dat wordt buiten beschouwing gelaten. Lees verder “Waarom zijn we allemaal zo streng voor onszelf?”