Reiki

Reiki; wat is het en hoe kan het je helpen?

Reiki komt oorspronkelijk uit Japan en betekent ‘universele levensenergie’. Mensen, dieren, planten; alles wat leeft op deze aarde heeft energie nodig. Niet alleen om te leven en te groeien, maar ook om te kunnen herstellen van een ziekte. Deze levensenergie is overal en heeft op ons lichaam, ons gevoelsleven en onze geest een voedend effect.

Het Complete Handboek ReikiHoe wordt het toegepast?

Iemand die een Reikibehandeling geeft, een therapeut of een Reikihealer, zorgt er niet alleen voor dat er meer energie beschikbaar komt; het immuunsysteem wordt ook direct versterkt. Dit zorgt ervoor dat onze natuurlijke weerstand verhoogd wordt en het risico op allerlei ziektes verkleind wordt. Een Reikihealer doet dit met zijn of haar handen. Door de handen op het lichaam van de ontvanger te leggen komt er energie vrij. Deze energie zorgt voor een zelfgenezend vermogen.

Het enige wat een Reikitherapeut verwacht van zijn of haar ontvanger is vertrouwen. Een Reikitherapeut zal nooit meer Reiki geven dan je aankunt op dat moment.

Waar kan het je bij helpen?

Het kan je helpen om geestelijke en lichamelijke klachten te behandelen. Door het toe te passen maar je verbinding met je oorspronkelijke energiebron. De energie die vrijkomt stroomt niet alleen naar jezelf, maar ook naar anderen. Deze energie wordt neutrale energie genoemd en is verantwoordelijk voor alles wat leeft, maar ook voor alle materie. Niet alleen mensen en dieren hebben baat bij deze energie, ook gebeurtenissen en zaken hebben energie nodig om voort te blijven bestaan. Het zorgt ervoor dat er weer evenwicht ontstaat en dit heeft een positief effect op een goede mentale en fysieke conditie.

De Kern van Reiki BoekReiki werkt helend

Door het toe te passen kan een mens geheeld worden. Het pakt niet de symptomen aan, maar de klachten. Dit zorgt ervoor dat de symptomen verzachten en de aandoening kan worden genezen. In het holisme wordt er vanuit gegaan dat klachten niet alleen een lichamelijke oorzaak hebben, maar ook een emotionele, geestelijke of spirituele oorzaak. Dit kan bijvoorbeeld verdriet zijn, angst, of gebeurtenissen die je nog niet verwerkt hebt.

Het ziet dit niet als een negatief iets, maar als iets dat bij ons hoort. Lichamelijke en geestelijke problemen kunnen daarom minder worden en zelfs verdwijnen.

Het helpt bij spirituele groei

Het helpt je niet alleen om te helen, het kan je ook helpen bij de ontwikkeling van je spirituele groei. Tijdens een Reikibehandeling, maar ook daarna, zul je merken dat je een rust ervaart die je nog niet eerder hebt ervaren.

Deze rust voel je zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. De energie in je lichaam stroomt beter en je merkt dat je negatieve gedachten los kunt laten. Ook op je onderbewustzijn heeft het een grote invloed. Dit heeft als positief gevolg dat een helingsproces automatisch gestimuleerd wordt.

De toxische afvalstoffen die in je lichaam zijn opgebouwd en verzameld, worden hierdoor afgebroken en vervolgens afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat er een nieuw bewustzijn tot stand kan komen. Je krijgt meer zelfbewustzijn, maar je wordt je ook bewuster van de mensen en de situaties om je heen.

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Eén reactie op “Reiki; wat is het en hoe kan het je helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.