stappen tellen

Hoe raak je in vorm door je stappen te tellen?

Je hoeft geen lid te worden van een sportschool of dure apparatuur te kopen om in vorm te komen. U hoeft alleen maar meer te lopen! Door eenvoudige dingen te doen, zoals een stappenteller of fitnesstracker dragen en uw stappen bijhouden, kunt u uw dagelijkse activiteitsniveaus gemakkelijk verhogen zonder er zelfs over na te denken. In dit bericht behandelen we alles wat u moet weten over hoe u kunt beginnen met wandelen om fit te worden – inclusief hoeveel u elke dag moet bewegen en hoe lang het duurt voordat u resultaten ziet. Lees verder “Hoe raak je in vorm door je stappen te tellen?”

beginnen met bewegen

Drie laagdrempelige sporten om te beginnen met bewegen

Wil je beginnen met bewegen voor je algehele gezondheid en om meer fitheid op te bouwen? Dan hoef je niet direct buiten adem te raken. Een activiteit wordt gezien als beweging als je hartslag iets omhoog gaat en je wat sneller gaat ademhalen. Veel mensen denken meteen aan intensief sporten of iets ingewikkeldere zaken als yoga of pilates, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Dit zijn drie laagdrempelige sporten om te beginnen met bewegen. Lees verder “Drie laagdrempelige sporten om te beginnen met bewegen”

Thuis Yoga

Yoga thuis: 3 tips voor een goede Yoga-routine thuis

Thuis yoga beoefenen, hoe doe ik dat? Heb jij je dit ook al eens afgevraagd? Het is een veel voorkomende vraag die beginners zich stellen. Hoe krijg ik thuis een goede yoga-routine? In het begin is yoga makkelijker dan je denkt. De belangrijkste stap is simpelweg beginnen. Je yoga mat uitrollen en jezelf motiveren. Yoga is tegenwoordig heel populair, en daar is een goede reden voor: het is een perfecte ‘sport’ om uit te oefenen in je eigen woning en zonder al te veel gekke benodigdheden.

Door yoga te beoefenen leer je jezelf beter kennen. Yoga is werken met lichaam en geest. Op een natuurlijke manier leer je beter aanvoelen waar je grenzen liggen. Of je beginner bent of al gevorderd, om thuis yoga uit te voeren staat niets je in de weg. Lees verder “Yoga thuis: 3 tips voor een goede Yoga-routine thuis”

thuisworkout

Mijn 3 favoriete online work-out video kanalen op YouTube

Met deze coronacrisis ligt de focus vooral op handen wassen en het dragen van mondmaskers – maar bewegen is òòk cruciaal om zowel je fysieke gezondheid als je mentale gezondheid op orde te houden. Ikzelf gebruik graag YouTube video’s om thuisworkouts te doen. Ze zijn vaak relatief simpel; en je hebt meestal niet meer nodig dan een simpel yogamatje. Simpel = goed als het op thuis-workouts aankomt.

Hieronder toon ik je mijn drie favoriete online workout videokanalen op YouTube. Lees verder “Mijn 3 favoriete online work-out video kanalen op YouTube”