Start 2 Run

De voor- en nadelen van Start 2 Run

Veel beginnende hardlopers haken al snel weer af omdat ze te snel willen gaan. Hierdoor heeft het lichaam weinig tijd om te wennen aan de nieuwe belasting en kunnen er blessures ontstaan of is het simpelweg nog niet leuk om te hardlopen vanwege een lage conditie. Het is belangrijk om de conditie en het loopvermogen geleidelijk aan op te bouwen.

Start 2 Run kan hierbij helpen, omdat het niet-lopers zonder conditie naar een niveau brengt waarop ze zonder problemen 5 kilometer kunnen uitlopen. Dit doe je onder begeleiding van Evy Gruyaert als digitale loopcoach. Ben jij benieuwd of de app jou kan helpen bij je hardloopdoelen? Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordeel: Hardloopschema

start to runEen groot voordeel van de app is dat deze een hardloopschema bevat waarbij je op een rustig tempo naar de 5 kilometer geholpen wordt. Het is de bedoeling dat je na 10 weken een afstand van 5 kilometer kunt hardlopen. Stapje voor stapje ga je met het hardloopschema steeds wat langer en sneller hardlopen.

Dit loopschema is geschikt voor iedereen die nog nooit heeft hardgelopen. Ook beginners die tijdelijk zijn gestopt hebben baat bij het trainingsprogramma. Om de resultaten te behalen dien je 3 keer per week te gaan hardlopen.

Doordat de training rustig is opgebouwd, is de kans op blessures een stuk kleiner. Je lichaam moet namelijk geleidelijk aan wennen aan de belasting.

Voordeel: Evy vertelt wat je moet doen

Je draagt jouw hardloopcoach gewoon bij je op je telefoon. Evy vertelt je precies wat je moet doen, wat ideaal is als je nog geen idee hebt hoe je het hardlopen moet opbouwen. Je kunt natuurlijk een schema opzoeken op internet, maar het is super onpraktisch om deze tijdens het hardlopen mee te nemen.

Als je deze al uit je hoofd weet zal je toch moeten werken met een stopwatch op je telefoon om goed te timen hoe lang je aan het lopen bent. Als je Evy gebruikt is dit niet nodig. Vanuit de app hoor je wanneer je warming-up er op zit en je moet gaan hardlopen. Wanneer je weer moet schakelen van hardlopen naar wandelen en hoe je het beste kunt ademhalen.

Op een gegeven moment start je cooling-down en aan het eind hoor je dat je training er op zit. Jij kunt je dus compleet focussen op je activiteit.

Nadeel: Direct betalen

Je kunt de Start 2 Run app niet eerst gratis uitproberen maar je moet direct voor deze applicatie betalen. Veel mensen vinden dat jammer. Door middel van punten kun je diverse hardloopschema’s aanschaffen. Het standaardschema kost 300 punten, oftewel €3,99. Na je eerste aanschaf kun je wel gratis punten gaan verdienen door hardlooptrainingen af te ronden. Deze punten kun je dan in de toekomst gebruiken om korting te krijgen bij een volgende aankoop. Per afgeronde hardlooptraining krijg je 4 punten, dus je mag wel heel wat rennen om een gratis nieuw schema te bemachtigen.

Er zijn nog andere laagdrempelige sporten waar je mooi kan opbouwen natuurlijk. Zwemmen is erg populair, wandelen ook. Durf dus afwisselen, maar weet dat Evy klaarstaat om met jou te gaan lopen!

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.