personal trainer inhuren

Een personal trainer inhuren: de voor- en nadelen

Iedereen zou graag fit willen zijn, maar als dat zo’n eenvoudig proces zou zijn dan zouden er minder mensen rondlopen die ongezond zijn of overgewicht hebben. Een van de redenen waarom mensen niet gaan sporten of fitnessen is het feit dat ze simpelweg de kennis missen om zelf een goed fitnessprogramma samen te stellen.

De meeste mensen hebben een druk en hectisch leven, daardoor wordt het steeds moeilijker om tijd te nemen om zich bezig te houden met gezondheid, fitness en gezonde voeding. Het inhuren van een personal trainer is een van de beste oplossingen om dit probleem aan te pakken. Bewegen is namelijk superbelangrijk; en je mag je écht niet verschuilen achter makkelijke excuses!

Het inhuren van een personal trainer heeft echter ook een aantal nadelen. De voor- en nadelen op een rij:

De voordelen

Personal Trainer InhurenHet meest voor de hand liggende voordeel dat je zult behalen door het inhuren van een personal fitnesstrainer is hun specifieke kennis en expertise op het gebied van gezondheid, fitness en voeding. Soms kan het echter een uitdaging zijn om een trainer te vinden die goed thuis is in alle aspecten van fitness.

Als je echter eenmaal een deskundige trainer heeft gevonden waarmee je samen wilt werken, dan zal de trainer met zijn of haar deskundige kennis een programma maken die specifiek op jouw lichaam is ontworpen. Deze aanpak bespaart je enorm veel tijd, minimaliseert je frustratie door vallen en opstaan en geeft je fitnessprogramma een vliegende start.

Een persoonlijke trainer heeft het inzicht of en wanneer je trainingsroutine aangepast zou moeten worden. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich voortdurend in een staat van ontwikkeling is en steeds dichter bij het bereiken van je persoonlijke fitnessdoelen komt.

Daarnaast zullen personal trainers je ook motiveren wanneer je daadwerkelijk aan het sporten bent. Je hebt een afspraak met je trainer, dus je gaat, en tijdens het trainen is er iemand die je aanmoedigt. Hierdoor sport je vaker en efficiënter dan als je bijvoorbeeld kiest voor een thuisworkout alleen.

De nadelen

persoonlijke coachEen van de grootste nadelen bij het inhuren van een persoonlijke trainer zijn de kosten. Iemand inhuren kost nu eenmaal wat geld. Zeker wanneer je iemand wil inhuren die waar geeft voor je geld, dus een goed opgeleide trainer, die genoeg kennis en ervaring heeft. Er is een groot verloop onder fitnesstrainers. Veel trainers hebben helaas niet meer dan gemiddelde kennis op gebied van het menselijk lichaam.

Dat brengt ons op het tweede nadeel: hoe vind je een goede personal fitnesstrainer? Personal trainers zijn net als alle andere professionals, sommige zijn goed en andere niet. De beste manier is om te informeren bij vrienden, collega’s of in een fitnesscentrum. Ga een gesprek aan met een trainer, stel vragen om hun kennis te controleren en kijk eens goed of hij of zij zelf gezond en fit oogt.

Een ander punt van zorg is het feit dat er een klik moet zijn en een gevoel van vertrouwen. De trainer kan enorm goed gekwalificeerd zijn, ervaren en op de hoogte van de laatste fitnesstechnieken, een goede verstandhouding is essentieel om het trainingsprogramma vol te houden.

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Eén reactie op “Een personal trainer inhuren: de voor- en nadelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.