stappen tellen

Hoe raak je in vorm door je stappen te tellen?

Je hoeft geen lid te worden van een sportschool of dure apparatuur te kopen om in vorm te komen. U hoeft alleen maar meer te lopen! Door eenvoudige dingen te doen, zoals een stappenteller of fitnesstracker dragen en uw stappen bijhouden, kunt u uw dagelijkse activiteitsniveaus gemakkelijk verhogen zonder er zelfs over na te denken. In dit bericht behandelen we alles wat u moet weten over hoe u kunt beginnen met wandelen om fit te worden – inclusief hoeveel u elke dag moet bewegen en hoe lang het duurt voordat u resultaten ziet.

Draag een stappenteller of een fitnesstracker.

Deze apparaatjes zijn klein en kunnen worden gedragen als armband, horloge of om je enkel. Sommige zijn zelfs klein genoeg om in je zak te passen! Deze apparaten vertellen je hoeveel stappen je elke dag hebt gezet. Je kunt ook een app op je telefoon gebruiken om je stappen bij te houden.

stappen tellen Maak een doelMaak een doel.

Als je eenmaal een idee hebt van wat je fitnessdoelen zijn, is het tijd om een aantal specifieke, meetbare en haalbare doelen te stellen.

Dit zijn de kenmerken van een goed fitnessdoel:

  • Specifiek: Een specifiek doel kan worden gedefinieerd door wie je wilt zijn wanneer je het bereikt (bijv. “Ik ga 20 kg verliezen voor mijn volgende verjaardag”). Een algemeen doel is meestal iets in de trant van “gewicht verliezen”, maar aangezien dit niet kwantificeerbaar of tijdgebonden is, is het niet echt een nuttige metriek voor het meten van succes of falen.
  • Meetbaar: Het is belangrijk dat uw trainingsprogramma meetbare resultaten heeft, zodat u iets tastbaars heeft om naartoe te werken. Als u bijvoorbeeld na een maand nog maar 30 minuten loopt in plaats van 45 minuten zoals in de afgelopen zes weken, omdat uw uithoudingsvermogen toeneemt, dan zou dit worden beschouwd als vooruitgang in de richting van uw doel meetbaar resultaat dat zou wijzen op vooruitgang in de richting van het bereiken van uw algemene gezondheidsdoelstelling….

Verhoog je dagelijkse stappen met 500-1000 per week.

U kunt dezelfde methode gebruiken om uw dagelijkse stappen met 500-1000 per week te verhogen. Begin met 1000 stappen en voeg elke dag 500 toe totdat je een realistische hoeveelheid hebt bereikt. Verhoog uw dagelijkse aantal stappen niet te snel of te langzaam, omdat de kans groter is dat u uw interesse in uw fitnessdoelen verliest als u een van deze dingen doet. U moet ook vermijden uw dagelijkse aantal stappen te verhogen als u zich moe of ziek voelt, omdat dit kan leiden tot blessures en/of ongemak bij het sporten.

neem de trapNeem de trap.

Er zijn veel manieren om in vorm te komen, maar als je maar één kans hebt om het te doen – en dan bedoel ik voor de lange termijn – dan is de trap nemen een goed begin. Het is gratis, het is gemakkelijk en het vergt letterlijk geen extra inspanning van uw kant, behalve een paar trappen op of af lopen. Gewoon blijven tellen die stappen!

De trap nemen in plaats van liften, roltrappen of rolpaden is niet alleen beter voor je gezondheid, maar bespaart ook tijd en energie (als er nog wat over is na al dat tellen). Als je je na het werk bijzonder lui of uitgeput voelt, kan het nemen van de lift een aantrekkelijke optie lijken, maar geef er niet aan toe! Neem die laatste paar stappen en wees trots dat je vandaag iets nieuws hebt bereikt.

Parkeer iets verder weg als je ergens heen gaat.

U kunt uzelf ook helpen door iets verder van uw bestemming te parkeren. Zo zet je meer stappen en raak je dus in vorm. Als u niet zeker weet hoe ver weg te ver is, ga dan gewoon langs het volgende stoplicht of de volgende winkel op de hoek, en parkeer daar in plaats van vlak voor waar u naartoe gaat.

Als u vanwege tijdgebrek of andere redenen niet verder van uw bestemming kunt parkeren, probeer dan op de bovenste verdieping van een parkeergarage te parkeren in plaats van op de tweede (of derde) verdieping. Op die manier is het gemakkelijker voor u om de trap te nemen dan een lift te nemen voor één niveau verschil.

Vergeet ook niet dat als u die dag lange afstanden gaat lopen, zoals bij een museumbezoek of winkelen in een winkelcentrum, neem dan een fles water mee met wat snacks, zodat uw lichaam niet uitdroogt door te veel zweten!

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.