padeltennis

Padeltennis: dé hype van 2020 op sportgebied!

Padel is een racketsport die elementen van tennis, squash en badminton combineert. Het wordt alleen in dubbelspel gespeeld, en kan zowel buiten als binnen worden gespeeld.

Het spel is uitgevonden door Enrique Corcuera, een Mexicaanse zakenman, die in 1969 de eerste padelbaan in zijn tuin in Acapulco creëerde. In Europa verscheen de eerste padelclub in 1974 in Marbella.

padeltennis spelenDe sport werd toen erg populair in Spanje, dat ook de gastheer is van het professionele circuit dat daar sinds 2005 wordt gespeeld. In de afgelopen tien jaar is sport zich snel beginnen te verspreiden naar de rest van Europa en naar de Verenigde Staten.

Het is een leuke, toegankelijke en sociale sport die ondertussen door meer dan tien miljoen spelers gespeeld wordt. Het is de snelst groeiende sport ter wereld geworden en ook in Nederland en België kunnen we écht spreken van een hype. Het helpt natuurlijk ook dat tijdens de COVID-19 pandemie deze sport perfect uitoefenbaar is op de buitenterreinen!

Beschrijving van het racket

padelracketHet racket is compact. Het is kleiner en lichter dan een tennisracket, het is een verlengstuk van de hand van de speler en is zeer gemakkelijk te hanteren voor iedereen. Aan het handvat is een riem bevestigd, het is verplicht om deze te gebruiken in de concurrentiestrijd.

Het gewicht ligt tussen de 340 en 370 gram en is daarmee iets zwaarder dan een tennisracket.

De maximale afmeting: het mag niet groter zijn dan 45,5 cm in de lengte, 26 cm in de breedte en 38 mm in de dikte.

Het racket is meestal bedekt met plastic of koolstof. De binnenkant van het racket is gemaakt van ethyleenvinylacetaat dat eruit ziet als schuim. Een goed racket kan je al vinden voor zo’n €50, op deze pagina vind je een mooie overzicht van goede padelrackets in de verschillende prijsklassen.

De rest van de uitrusting

Spelers kunnen gebruik maken van klassieke tennisschoenen, of idealiter van schoenen met een gladde zool om beter over het met zand bedekte oppervlak te glijden. Er zijn ook andere padelspecifieke accessoires, tassen, handgrepen en meer…

Gepubliceerd door

Heleen

Heleen is een personal trainer actief in de Vlaamse Kempen. Met een focus op laagdrempelige sporten en beweging voor mensen die veel te lang in een sedentaire levensstijl zijn vastgeroest is Heleen de juiste vrouw om op Family Sponge te bloggen over Sport & Beweging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.