Thuis Yoga

Yoga thuis: 3 tips voor een goede Yoga-routine thuis

Thuis yoga beoefenen, hoe doe ik dat? Heb jij je dit ook al eens afgevraagd? Het is een veel voorkomende vraag die beginners zich stellen. Hoe krijg ik thuis een goede yoga-routine? In het begin is yoga makkelijker dan je denkt. De belangrijkste stap is simpelweg beginnen. Je yoga mat uitrollen en jezelf motiveren. Yoga is tegenwoordig heel populair, en daar is een goede reden voor: het is een perfecte ‘sport’ om uit te oefenen in je eigen woning en zonder al te veel gekke benodigdheden.

Door yoga te beoefenen leer je jezelf beter kennen. Yoga is werken met lichaam en geest. Op een natuurlijke manier leer je beter aanvoelen waar je grenzen liggen. Of je beginner bent of al gevorderd, om thuis yoga uit te voeren staat niets je in de weg.

1. Maak je eigen yoga-routine

Elke yoga beoefenaar heeft zich in de loopt van de tijd een routine eigen gemaakt. Een routine maak je door bijvoorbeeld steeds met dezelfde oefeningen te beginnen. Dit geeft je zekerheid, maar ook houvast op de dagen dat voelen lastiger is. Vooral wanneer je erg in je hoofd zit, in gedachten verzonken. Dan weet je lichaam wat het moet doen, door de routine die je hebt gecreëerd.

steffi vertriest yoga2. Durf te doen

Het klinkt een beetje suf, maar om yoga thuis uit te oefenen hoef je echt alleen maar te beginnen. Zoek geen excuses waarom je niet goed genoeg zou zijn, want dan begin je nooit. Yoga is vooral goed luisteren naar je lichaam en aanvoelen waar je grenzen liggen.

Vind je een bepaalde yoga pose lastig? Film jezelf dan met je telefoon. Niet om het meteen op social media te plaatsen, maar het helpt om te analyseren waarom een pose lastig is. Want hoe gemakkelijker de houdingen aanvoelen bij yoga, hoe meer je zult uitkijken naar de volgende keer.

yoga thuis met de hond3. Zet een intentie voor je begint

Voordat je begint aan je yoga sessie, bedenk dan waar je jouw focus op wilt leggen. Welke intentie krijgt jouw speciale aandacht? Misschien is het rust krijgen in je hoofd, positieve energie, een boost voor je ego of wil je juist aandacht schenken aan een deel van je lichaam? Wil je bewust de voorkant of de achterkant van je lichaam strekken? Of zijn het de balanshoudingen die je extra aandacht wilt geven?

Stel jezelf dus de vraag wat vandaag belangrijk is voor jou tijdens deze yoga sessie. Maak er elke keer weer een fijne en rustgevende oefening van. Doe de poses met een zachte glimlach, spanning mag je loslaten. Zo wordt yoga thuis echt een deel van je dag routine.

Een goede yoga-routine thuis

Door thuis yoga te beoefenen kun je je op je gemak voelen. Je doet de oefeningen op je eigen tempo, je hebt de tijd om te luisteren naar je lichaam en je wordt niet afgeleid door anderen. Sluit elke yoga sessie af met een heerlijke eindontspanning. Bij yoga werk je met lichaam en geest, dus een ontspannen afsluiter maakt het compleet. Wanneer yoga goed voelt, wordt het vanzelf routine. En zoals ze zeggen voor een goede yoga beoefening: luister goed naar je lichaam en laat je ego buiten de deur. Het ego kun je altijd achteraf weer terugpakken, mocht je het nodig hebben.

Gepubliceerd door

Family Sponge

De berichten gepubliceerd onder de auteur "Family Sponge" zijn collaboratieve artikels, geschreven door onze redactieleden en goedgekeurd door onze eindredacteur Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.